Martin Pihl

E-handel blog

Martin Pihl

Stylepit/Smartguy solgt til Bestseller-ejer

Business

Nu har jeg jo blandt andet en baggrund fra tøjbranchen online, så denne ellers ret oversete nyhed, er ikke uvæsentlig i min verden!

Ikke fordi det kom som en overraskelse. Men fordi en af e-handelspioneerne, Stylepit også tidligere kendt som Smartguy, nu ikke længere ejes af stifterne, og fordi det er konsekvensen af mange ting, herunder især konkurrencen fra e-handel i udlandet.

Enter Zalando

Zalandos indtog i Danmark har helt sikkert gjort vanvittig ondt på Smartguy i sin tid. Selvom vi i BON’A PARTE slet ikke konkurrerede med Zalando, Boozt, Asos m.fl på samme måde som fx Smartguy gjorde, da vi havde vores helt eget mærke, så kunne vi da også klart mærke konsekvensen.

Forbrugernes forventninger ændrede sig hurtigt. Med Zalando kom også Fri Fragt og Fri og sindssyg nem Retur.

På bare halvandet år gik Zalando fra OVERHOVEDET ikke at være kendt i Danmark, til at stå øverst på listen fra FDIHs e-handelsrapport over mest populære webshops i Danmark.

Det er klart – det har gjort ondt på Smartguy, som de fortsat hed dengang.

At vinde eller tabe

Konkurrencen fra Boozt var også hård. Selv spåede jeg dengang, hvor Boozt var noget mindre end Smartguy, at af de to ville Smartguy vinde. Fordi de bare var bedre på end række punkter. Jeg tog ikke fejl – Smartguy VAR bedre på en lang række punkter, men man foretog også nogle satsninger og investeringer, der ikke lykkedes. Så Boozt vandt, og i den sidste ende tog jeg fejl 🙂

Så nu har Anders Holch Povlsen overtaget Stylepit, og jeg glæder mig til at se, hvad han vil/kan med det. Anders ejer jo også 10% i Zalando og nogle og 26% i ASOS. Måske det skal udvikles videre, måske det skal fusioneres med andre? Tiden vil vise…

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *