Amazon salg

Nu har vi været i gang med Moonwalk nogle måneder efterhånden, og en af de ting som vi satser stort på, er at hjælpe danske virksomheder med at sælge gennem Amazon.

Det er helt utroligt, at en online platform som Amazon, som 30% af online salg i Tyskland hos de 100 største online retailere går igennem – fylder så lidt i danske virksomheders bevidsthed.

Alene dét betyder, at vi som land er bagud. Fordi tyske, engelske, franske, spanske og andre landes virksomheder i meget højere grad tænker på at udnytte den vanvittige mængde trafik, som Amazon allerede har.

Personligt handler jeg ofte på Amazon, og særligt E-bøger som med min Amazon Kindle ebogs-læser er utroligt attraktivt. Har du ikke selv handlet på Amazon før, så tag forbi den engelske Amazon her 😉

2 kommentarer

 • Helle

  31/10/2016

  Hej Martin
  Jeg har en lille hudpleje virksomhed. Jeg går lidt med en idé om at “udvide” mit salg til resten af eu, over Amazon UK og DE. Kan du fortælle mig hvilke regler der gør sig gældende ved at sælge “ud af landet “. På forhånd tak

  Svar
  • Martin Pihl

   10/11/2016

   Hej Helle

   Tak for din kommentar 🙂

   Når du bor og sælger indenfor EU, er det heldigvis relativt let at sælge via e-handel på tværs af grænser. Ikke desto mindre er der nogle forskelle, man skal være opmærksom på.

   De forskelle er meget afhængige af, hvilke lande du sælger til, og hvilke produkter du sælger.

   Der kan være forskellige krav til, hvornår man skal registrere sig som lokal virksomhed.
   Der kan være krav til toldregistrering (fx til Norge som ikke er indenfor EU).
   Der kan være forskelige momssatser på forskellige varer – kød og elektronik har ikke samme momssats i fx Tyskland.
   Hvis du sælger fødevarer vil der være forskellige regler.
   Hvis du sælger fx parfume til England, skal du være opmærksom på at varer med alkohol i kræver særlig behandling som Farligt Gods, hvis det fragtes med lastbil under Calais tunnellen.

   Amazon EU gør det heldigvis lidt nemmere. Særligt hvis du benytter dig af Fulfillment By Amazon (FBA), da du så benytter dig af deres lager og håndtering, og de sørger for forsendelse og returning.

   Husk desuden du skal betale moms efter det reglerne i det land, du sælger. Noget de store udenlandske webshops ikke altid gør i Danmark.

   Svar

Skriv et svar